Medium-consult       Hypnose     Agenda    Algemene voorwaarden      Belangrijk     Nieuws    

 

2helendehanden     

        energetische praktijk 

  

   

 

  Home  |  Behandeling Cursus  |   Agenda  |  Ik  |  Links  |  Contact    

 

   

Wat zijn Chakra's?

Terug naar

Wetenswaardigheden

     

   

   

 

We hebben allemaal 7 hoofd-chakra's (zie het plaatje hiernaast), daarnaast hebben we nog een enorm aantal kleinere chakra's zoals de hand- en voet chakra's). 

  

Deze chakra's zijn energiepunten in ons lichaam, hier kan het lichaam energie opnemen of weg laten stromen. Daarnaast hebben de zeven hoofdchakra's elk hen eigen unieke en belangrijke functie op de werking van het lichaam, de geest en onze emoties.

  
Als de energiestroom van een chakra geblokkeerd of verstoord is zal zich dit (vroeg of laat) uiten, dit kan door lichamelijk klachten als buikpijn, hoofdpijn, (lage-) rugpijn of maagpijn. Maar ook onze gevoelens kunnen erdoor veranderd worden. Omgekeerd, hebben ook onze gevoelens en lichamelijke toestand hen uitwerking op de chakra's. 

  

Bepaalde lichamelijke storingen/ziekten kunnen de energiestromen van de chakra's belemmeren net zoals bepaalde gemoedstoestanden (zoals stress of verliefd zijn) hen eigen uitwerking hebben op de energiestromen (positief of negatief). 

  

Het is dus niet alleen belangrijk dat de energiestromen in balans zijn, maar ook dat we lichamelijk in goede conditie zijn. De methoden om lichamelijk in goede conditie te komen zijn vrij algemeen bekend (gezond eten, niet roken, sporten, etc....) maar de manieren om de chakra's in balans te houden zijn dat niet. Om dit te doen moet er eerst een begrip zijn van wat de chakra's zijn en wat ze doen, hierover gaat dit stuk.

 

 

 

   

 

 

 

 

Afvallen

Last van kleding die niet meer past?

Wil je een paar pondjes kwijt?

 

     

 

 

  

 

Met hypnose kan je sneller en makkelijker resultaat bereiken. Maar ook voor liftangs of hoogtevrees en stukken in je leven waar je steeds weer tegen aan loopt.

 

Meer Info? "klik hier"

 

 

 

   

 

 

 

 Examenvrees

en zo

 

 

 

Hypnotherapie kan heel goed helpen bij examenvrees maar ook bij faalangst

en zo.

 

 

 

 Quantum-energie

Een behandeling met de Quantum-energie

moet u zeker komen ervaren.

   

 

De wonderen komen de wereld weer binnen.

Blokkades verdwijnen zonder ze te noemen.

Een bijzondere ervaring.

 

Meer info? "Klik hier"

 
   

 

 

 

  

De hoofdchakra's

  

De zeven hoofdchakra's lopen over de lijn van onze ruggewervel, het zevende chakra zit bovenaan het eerste chakra onderaan.

De chakra's hebben de vorm van een kelk, waarbij het tweede tot en met het zesde chakra aan de voor en achterkant van het

lichaam uitsteken, het eerste chakra naar de onderkant uitsteekt en het zevende chakra naar de bovenkant uitsteekt. 

  

Elk chakra heeft zijn eigen werking, de onderste chakra's reguleren de "aardse" zaken, de bovenste regelen meer de "spirituele" zaken.

Dit betekent echter niet dat de onderste chakra's minder belangrijk zijn dan de bovenste. Vergelijk het met een gebouw,

de onderste chakra's vormen de fundering waar elk volgende chakra op is gebouwd. 

  

Zit er in de onderste chakra's iets niet goed dan staan alle hoger gelegen chakra's 'wankel' en kunnen niet optimaal functioneren.

  

 

 

              

 
       

 

 

   

 

Het eerste chakra: het Wortelchakra

Het eerste chakra is het wortelchakra en de naam drukt al vrij goed uit wat de functie is van dit chakra. Het wortelchakra verbind ons met de aarde, stelt ons in staat ons te aarden.
Waar: Dit chakra zit aan de onderkant van de ruggegraat en steekt uit naar de onderkant, zodat het ons optimaal kan verbinden met de aarde.
Organen: Dit chakra werkt samen met de testikels en de bijnieren. de benen, voeten, botten en de dikke darm. Het wordt geascocieerd met het element aarde.

Kleur: De kleur van dit chakra is Rood.

 

functie: Naast het gronden behoren tot de functies van het eerste chakra: het opbouwen van zekerheid; vertrouwen krijgen in het leven; het vermogen om merkbaar te maken wat je nodig hebt. Dit eerste chakra staat dus volledig in het teken van overleven.Als de energiestroom van dit chakra verstoort is kan zich dat uiten door: zwaarlijvigheid, aambeien, constipatie, ischias, degeneratieve arthritis, anorexia nervosa, problemen met de knieŽn.

  

  

  

Het tweede chakra: het heiligbeenchakra

Waar: Dit chakra zit ter hoogte van de onderbuik en steekt uit naar de voor- en achterkant van het lichaam.

 

Organen: Dit chakra werkt samen met de blaas, de prostaat, baarmoeder, genitaliŽn en de bloedsomloop.

Kleur: De kleur van dit chakra is Oranje.

 

Functie: Tot de functies van het tweede chakra behoren: het ontwikkelen van eigenwaarde, open expressie, het vermogen om te geven en te nemen en seksualiteit.
Als de energiestroom van dit chakra verstoort is kan zich dat uiten door: impotentie, frigiditeit, problemen met de blaas baarmoeder of nieren, stijfheid in de onderrug.

  

  

  

Het derde chakra: de zonnevlecht
Waar: Het derde chakra ligt vlak boven de navel.

Organen: Dit chakra werkt samen met de alvleesklier, de bijnieren, de milt, de lever en de galblaas.

Kleur: De kleur van dit chakra is Geel.

 

Functie: Tot de functies van dit chakra behoren: het ontwikkelen van een eigen identiteit, empathie, het aangaan van relaties, het vermogen om anderen te accepteren zoals ze zijn.
Als de energiestroom van dit chakra verstoort is kan zich dat uiten door: maagzweren, diabetes, hypoglycemie.

  

  

  

Het vierde chakra: het hartchakra
Waar: Het hartchakra ligt op de hoogte van het hart, maar in tegenstelling tot het hart, in het midden, dus op dezelfde plaats waar je ruggegraat loopt. Net als bij het tweede en derde chakra steekt dit chakra uit naar de voor- en achterkant van het lichaam.

Organen: Dit chakra werkt samen met: thymus, longen, hart, armen, handen.

Kleur: De kleur van dit chakra is Groen of Roze.

 

Functie: Tot de functies van dit chakra behoren: geven en ervaren van onvoorwaardelijke liefde, compassie, heling, warmte, de vaardigheid om energie om te vormen met liefde.
Als de energiestroom van dit chakra verstoort is kan zich dat uiten door: astma, hoge bloeddruk, hartkwalen, longaandoeningen.

  

  

  

Het vijfde chakra: het keelchakra

Waar: Het keelchakra ligt precies waar de naam al aanduid: op de keel. En ook dit chakra steekt uit aan zowel de voor- als de achterkant van het lichaam.

Organen: Dit chakra werkt samen met: schildklier, bijschildklier, handen, armen, schouders, nek en stembanden.

Kleur: De kleur van dit chakra is Blauw.

Functie: Tot de functies van dit chakra behoren: communicatie, creativiteit, expressie, vormt een verbinding met de buitenwereld
Als de energiestroom van dit chakra verstoort is kan zich dat uiten door: keelpijn, stijve nek, verkoudheid, problemen met de schildklier, gehoorstoornissen.

  

  

  

Het zesde chakra: het derde oog

Waar: Het derde oog chakra ligt iets hoger dan je ogen, midden ertussenin. Ook dit chakra steekt uit naar zowel de voor- als de achterkant van het lichaam.

Organen: Dit chakra werkt samen met de pijnappelklier en de ogen.

Kleur: De kleur van dit chakra is Paars.

 

Functie:Tot de functies van dit chakra behoren: waarnemen, intuÔtie, intellect en intuÔtie in evenwicht brengen, hogere geest, helder waarnemen.
Als de energiestroom van dit chakra verstoord is kan zich dat uiten door: blindheid, hoofdpijn, nachtmerries, vermoeide ogen, onscherpe waarneming (letterlijk en figuurlijk), vermoeide ogen, nachtmerries.

  

  

  

Het zevende chakra: het kruinchakra

Waar: Het kruinchakra steekt vanaf onze kruin uit naar boven, om ons te verbinden met de kosmos/het goddelijke.

Organen: Dit chakra werkt samen met: hersenschors, centrale zenuwstelsel en de hypofyse.

Kleur: De kleur van dit chakra is wit.

Functie: Tot de functies van dit chakra behoren: zelf-realisatie, menselijke perfectie, bewustzijn via het eeuwige wezen, inzicht. *Als de energiestroom van dit chakra verstoort is kan zich dat uiten door: depressiviteit, vervreemding, verwarring, verveling, apathie, onvermogen tot leren of begrijpen.

 

 
     
 

Paranormaal genezer

Medium

Magnetiseur

Reiki-Master

Quantum-heler

Hypnotiseur

Hypnotherapeut

 

Riny Kuijlen

  

Tel.

0346-574054

06-47563564

 

Webshop

 
 

www.2helendehanden.nl

www.hypnoseofzo.nl

www.spiritueelofzo.nl